top of page

Historien bak

Om Hest og Rytter Klinikken

Hest og Rytter Klinikken er grunnlagt av Ida-Marie Askvig. Målet er å hjelpe flest mulig, gjennom behandling og veiledning, til å få hest og rytter så smidige, sterke, balanserte og komfortable som mulig.

"Det er ingenting bedre enn den ridefølelsen når alt bare flyter, fungerer og er harmonisk!"  - Ida-Marie Askvig MNKF IVCA

Om Hest og Rytter Klinikken

Hest og Rytter Klinikken ligger på Tanum Ridesenter, sentral på Østlandet, og tar imot tilreisende hester og ryttere (og ikke-ryttere) for behandling og veiledning. Vi tilbyr også sitsanalyse og trening og spesialdesignede treningsopplegg rettet mot den spesifikke hest og/eller rytter. 

Ida-Marie har også mulighet for å kommer til din stall er dere flere som vil ha behandling på samme sted. Ta kontakt for mer info om det. 

Det vil også kommer tilbud om temakvelder, foredrag og kurs, så følg med på våre sosiale medier! 

Vi ser frem til å høre fra deg og dine firbente.

PA060105_edited.jpg
PA060491.jpg

Kvalifikasjoner

Ida-Marie har en 5-årig kiropraktor utdannelse fra AECC i Bournemouth, England og graduerte med "distinction" i 2018. Parallelt tok hun etterutdannelsen fra IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic) som dyrekiropraktor. Siden har hun vært i England i 4 år og samlet verdifull klinisk erfaring i en kiropraktorklinikk og drevet en ambulatorisk dyrekiropraktorklinikk. Med den erfaringen så hun behovet for å sammenkjøre hest- og rytterbehandling og er nå klar for å gjøre dette sentralt her på Østlandet! 

Ida-Marie er medlem av Norsk Kiropraktor Forening (NKF), Norsk Veterinærkiropraktor Forening (NVKF) og IVCA (International Veterinary Chiropractic Association) og kan dermed gi behandling som blir dekket av flere forsikringsselskaper og er pålagt å holde seg oppdatert med etterutdanningskurs hvert år. 

Ida-Marie er glad i å ta ekstra kurs og har blandt annet ride- og instruktørkurs i rytter biomekanikk fra Ride With Your Mind og Mary Wanless og tatt instruktørmodulkurset fra Rider in Balance og Maria Terese Engell.  

Ida-Maries Bakgrunn

Fra tidlig barndomsalder har Ida-Marie vært rundt hest, takket være mamma, veterinær og veterinærkiropraktor Cecilie Askvig. "Tidlig krøkes" sies det, og det funket! Ida-Marie har vært heldig som har kunnet ha førstehånds innblikk inn i godt hestehold og dyrevelferd fra tidlig av. Hun husker godt at det var reaksjonen til dyrene etter kiropraktikkbehandling som gjorde at hun skjønte at kiropraktor - det måtte hun bli! 

Siden tidlig tenårene har Ida-Marie hatt hest og fått mulighet til å konkurrere i sprang og dressur. Nå er det biomekanikken, forståelsen av bevegelsmønstrene og dressur-basillen som har bitt henne og favoritt øvelsen når hun får leke seg med den gamle hesten sin Wida er seriebytter! Til daglig rir hun Darcy (World Dancer), Wida's 9-årige sønn, og storkoser seg med å ri han frem selv (du ser ham som modell rundt på siden). 

PA060183.jpg
bottom of page